Centrum pomocy

    Co oznacza strona z komunikatem "Przekroczony Limit Transferu"?

    Taka strona pojawi się na Twoim hostingu www jeżeli przekroczyłeś miesięczny limit transferu. Możesz albo poczekać do pierwszego dnia kolejnego miesiąca kalendarzowego (wtedy zerowany jest transfer i strona ponownie jest dostępna) albo zmienić pakiet na wyższy (z większym limitem transferu) - w tym przypadku strona jest odblokowywana wraz ze zmianą pakietu.

    Transfer zużywa się gdy ktoś wchodzi na Twoją stronę, ściąga pliki, grafikę lub np. gdy Ty coś wgrywasz na FTP. Im więcej osób odwiedza Twoją stronę, im więcej ma ona grafiki oraz plików do ściągania tym więcej zużywa transferu i tym większego potrzebuje limitu transferu (wyższego pakietu). Pamiętaj, że transfer rozliczany jest miesięcznie i jest przydzielany na cały miesiąc kalendarzowy.

    Jak sprawdzić co zużywa transfer mojej strony?


    Odpowiedź na to pytanie została udzielona w tym poradniku.